Pomůže nová legislativa v nájemním vztahu?
29. 11. 2023

Pomůže nová legislativa v nájemním vztahu?

Vysoké ceny bytů v České republice nás nutí hledat alternativní bydlení v podobě nájmů. Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš pracuje na nové legislativě, která má zatraktivnit nájemní bydlení a zvýšit důvěru pronajímatelů. Přečtěte si můj článek a dozvíte se více.

Aktuální situace na trhu

Stále více lidí v České republice se potýká s vysokými cenami bytů, což je nucí hledat alternativní bydlení v podobě nájmů. Aktuální situace na trhu je nelehká, a to i kvůli obtížnému vyklizení neplatičů nebo problematických nájemníků.

Nová legislativa

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš pracuje na nové legislativě, která má za cíl zatraktivnit nájemní bydlení a zvýšit důvěru pronajímatelů. Nové změny by měly pronajímatelům umožnit zvyšování nájemného po rekonstrukci bytu i u dlouhodobých smluv a zjednodušit proces vyklizení bytu v případě porušení smlouvy.

Obavy pronajímatelů

Průzkum Ministerstva pro místní rozvoj naznačuje, že obavy pronajímatelů z problémových nájemníků jsou často nepodložené. Nicméně pronajímatelé mají výhrady a obavy z navrhovaných změn, obávají se zejména o své investice a stabilitu trhu.

Závěr

Pro více informací navštivte původní článek na Týdeník Hrot. Pokud se se mnou budete chtít o něčem poradit, spojte se se mnou prostřednictvím kontaktů na mém webu.

Zdeněk Čiháček
Autor: Zdeněk Čiháček

 Jsem realitní makléř!

"Cesta, kde mohu uplatnit všechny své získané zkušenosti"

"Jsem nejen realitní makléř, ale také režisér, herec, scénárista a marketér – prostě se snažím propojit všechny tyto prvky, aby každá prezentace a videoprohlídka měla šťávu a byla přitažlivá.

Toto fascinující odvětví přináší nové výzvy každý den. A to mě baví.

MOJE RADA: Předtím, než se pustíte do prodeje či koupě nemovitosti, důkladně se informujte. Vaše znalosti vám určitě přinesou velké výhody.

 

 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení