Jak určit správnou cenu vaší nemovitosti?
02. 10. 2023

Jak určit správnou cenu vaší nemovitosti?

 

Prodej nemovitosti je často emocionálně náročný proces. Mnoho lidí má tendenci stanovit cenu své nemovitosti výše, než je její skutečná tržní hodnota. V tomto článku vám představím, jak správně určit cenu vaší nemovitosti a jaké faktory ovlivňují její hodnotu na trhu.

 

Co ovlivňuje cenu nemovitosti?

Cena nemovitosti je určována mnoha faktory. Jedním z nejdůležitějších je tržní hodnota, která je definována jako částka, kterou by byl ochoten zaplatit potenciální kupující za nemovitost za dodržení všech podmínek. Tuto cenu neurčuje prodávající ani kupující samostatně, ale je určena poptávkou a nabídkou na trhu. Je důležité si uvědomit, že tržní hodnota se může lišit od ceny, kterou si my jako majitelé přejeme za nemovitost obdržet.

Jak emoce ovlivňují cenu nemovitosti?

Emoce hrají velkou roli při určování ceny nemovitosti. Mnoho majitelů hodnotí svoji nemovitost vyšší, než je její skutečná tržní hodnota, a to kvůli emocionálnímu připojení k nemovitosti a investicím, které do ní vložili. Například, pokud jste investovali hodně času a peněz do úprav svého domu, může se vám zdát, že jeho hodnota je vyšší, než jakou by mu přisoudil potenciální kupující.

Jak správně určit cenu nemovitosti?

Správné určení ceny je klíčem k úspěšnému prodeji vaší nemovitosti. Doporučuji obrátit se na odbornou pomoc realitního makléře, který dokáže zjistit skutečnou tržní hodnotu. Ve výsledku by měla být cena nastavena tak, aby co nejlépe odpovídala hodnotě, kterou nemovitost skutečně má. Pokud se se mnou budete chtít o něčem poradit, spojte se se mnou prostřednictvím kontaktů na mém webu.

Zdeněk Čiháček
Autor: Zdeněk Čiháček

 Jsem realitní makléř!

"Cesta, kde mohu uplatnit všechny své získané zkušenosti"

"Jsem nejen realitní makléř, ale také režisér, herec, scénárista a marketér – prostě se snažím propojit všechny tyto prvky, aby každá prezentace a videoprohlídka měla šťávu a byla přitažlivá.

Toto fascinující odvětví přináší nové výzvy každý den. A to mě baví.

MOJE RADA: Předtím, než se pustíte do prodeje či koupě nemovitosti, důkladně se informujte. Vaše znalosti vám určitě přinesou velké výhody.

 

 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení