Home staging – klíč k rychlejšímu a výnosnějšímu prodeji nemovitosti
27. 8. 2024

Home staging – klíč k rychlejšímu a výnosnějšímu prodeji nemovitosti

Home staging je efektivní metodou, jak zvýšit atraktivitu a hodnotu vaší nemovitosti na trhu. Tento koncept, který se k nám dostal ze Spojených států, si rychle získal oblibu mezi makléři i majiteli domů. Pokud chcete oslovit co nejvíce potenciálních kupců a dosáhnout co nejlepší prodejní ceny, doporučuji vám investovat do home stagingu. Jak tento proces funguje a proč byste ho měli zvážit? Pojďte se mnou na tuto cestu!

Původ a účel home stagingu

Home staging vznikl v 70. letech v USA jako reakce na rostoucí potřebu zaujmout kupce na realitním trhu. Barb Schwarz, bývalá interiérová designérka, si uvědomila, že dobře upravený interiér může výrazně ovlivnit dojem zájemců o koupi. Cílem home stagingu je vytvořit prostor, ve kterém si lidé snadno představí svůj budoucí domov. Tento přístup se ukázal jako velmi úspěšný a postupně pronikl do celého světa, včetně České republiky.

Jak home staging funguje?

Proces home stagingu zahrnuje podrobnou analýzu stavu vaší nemovitosti odborníkem na přípravu k prodeji, tzv. home stagerem. Ten posoudí, jaké úpravy by mohly zvýšit její atraktivitu. Tyto změny mohou mít různý rozsah – od jednoduchého přeuspořádání nábytku po doporučení větších zásahů, jako je malování nebo drobné opravy. Cílem těchto úprav je zvýraznit přednosti prostoru a minimalizovat jeho nedostatky.

Praktické tipy pro domácí home staging

Pokud se rozhodnete nevyužívat služeb profesionálního home stagera, existuje několik jednoduchých kroků, které můžete podniknout sami:

  • Odstraňte osobní věci: Minimalizujte rodinné fotografie a osobní sbírky, aby si kupující mohli představit svůj vlastní život v daném prostoru.
  • Dbejte na úklid: Důkladně uklidíte celý byt či dům včetně skrytých koutů. Ujistěte se také o menších opravách, které mohou udělat velký rozdíl.
  • Správné osvětlení: Vytvořte příjemnou atmosféru pomocí kombinace přirozeného světla a vhodného umělého osvětlení.
  • Neutrální barvy: Zvažte přemalování stěn na neutrální tóny jako bílá či šedá, což usnadní kupujícím představit si prostor podle svých představ.
  • Příjemná atmosféra: Přidejte dekorativní prvky jako květiny nebo stylové polštáře pro útulnější dojem.

Závěr: Využijte sílu home stagingu!

Home staging je mocným nástrojem pro zvýšení šancí na úspěšný prodej vaší nemovitosti. I když se rozhodnete nevyužít služeb profíků, tyto jednoduché rady vám mohou pomoci dosáhnout pozitivního výsledku bez nutnosti velkých investic. Pokud máte otázky ohledně prodeje vaší nemovitosti nebo potřebujete další informace, neváhejte mě kontaktovat prostřednictvím mých webových stránek.

Zdeněk Čiháček
Autor: Zdeněk Čiháček

 Jsem realitní makléř!

"Cesta, kde mohu uplatnit všechny své získané zkušenosti"

"Jsem nejen realitní makléř, ale také režisér, herec, scénárista a marketér – prostě se snažím propojit všechny tyto prvky, aby každá prezentace a videoprohlídka měla šťávu a byla přitažlivá.

Toto fascinující odvětví přináší nové výzvy každý den. A to mě baví.

MOJE RADA: Předtím, než se pustíte do prodeje či koupě nemovitosti, důkladně se informujte. Vaše znalosti vám určitě přinesou velké výhody.

 

 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení